Kimu, zainzuri-punta eta barazkien entsalada

Baratzetik mahaira
Bertako produktu freskoa dastatu nahi baduzu, gure jatetxeetara joan eta menua dasta dezakezu!
Erriberako baratzeko produktuekin hasiko gara: zainzuri-krema epela, pikillo-piper zaporetsuak, barazki-menestra gozoa, itsaskiz betetako zerba-orrimamiak eta orburu-bihotz samurrak.
Ondoren, Iruñerriko arkume-saiheskiekin, Estellerriko txerrikume errearekin eta Pirinioetako txekorrarekin jarraituko dugu, eta Erdialdeko mahastietatik ateratako Nafarroa JDko ardo bikainarekin uztartuko ditugu. Sagardoa egiteko bere sagarrak erabiltzen dituen sagardotegi batean idi-txuleta bat jan nahi baduzu, erreparatu proposamen honi eta ez geratu irrikaz.
Eta azkenburukoa? Gure larreetan bazkatzen diren ardi eta behien esnea erabiliko dugu Erronkari edo Idiazabal JDko gazta irasagarrarekin, mamia edo kremadun tututxoa eskaintzeko. Amaiera emateko, digestioa egiten laguntzen duen gure likore nagusia eskainiko dugu, hain zuzen ere Nafarroako JDko patxarana.
Eta hori ez da dena! Boilurrak, onddoak, Zangozako potxak, txistorra, kardua eta olioa ere baditugu, horietako asko JD edo Reyno Gourmet zigilua dutenak.